Sensoriteknologia LED-liiketilavalaistuksessa ja Case Body Action

19.09.2018

Liiketunnistin on laite, joka havaitsee liikkuvia objekteja, erityisesti ihmisiä. Liiketunnistimet ovat yleensä osa systeemiä, joka automaattisesti suorittaa jonkin tehtävän tai hälyttää käyttäjän havaittuaan liikettä alueella. Liiketunnistimia käytetään turvallisuusjärjestelmissä, automatisoidussa valaistuksen ohjauksessa, älykiinteistöissä, energiatehokkuushallinnassa ja muissa käytännöllisissä sovelluksissa.

Elektroninen liiketunnistin sisältää optisen, akustisen tai mikroaaltosensorin ja monissa tapauksissa myös lähettimen valaistusta varten. Kuitenkin passiivinen tunnistin havaitsee merkin liikkuvasta objektista ainoastaan objektin itsensä lähettämänä tai heijastamana, vaikkapa auringon tai ympäröivien radioaaltojen avulla. Määrätyt elektroniikat laitteen sisällä tunnistavat muutokset optisessa, akustisessa tai mikroaaltokentässä liiketunnistimen läheisyydessä ja useimmat edulliset liiketunnistimet havaitsevat tapahtumia vähintään noin 5 metrin säteellä. Spesialisoidummat järjestelmät maksavat enemmän, mutta havaitsevat muutoksia hyvinkin paljon pitemmällä säteellä. Kerroskuvaukselliset, eli tomografiset liiketunnistimet pystyvät kattamaan huomattavasti laajempia alueita, koska radioaallot toimivat taajuuksilla, jotka läpäisevät useimmat seinät ja esteet ja tulevat havaituksi useammassa sijainnissa, ei ainoastaan itse lähettimen sijainnissa.

Liiketunnistimia käytetään laajasti niin kotitalous- kuin ammattikäytössä. Yksi yleinen käyttötarkoitus on automaattisten liukuovien avauksen aktivointi liike- ja julkitiloissa. Liiketunnistimia käytetään paljon katuvalojen sekä sisävalaistuksen aktivoinnissa, kuten käytävillä, auloissa ja portaikoissa. Tämän kaltaisissa älyvalaistusjärjestelmissä energiaa säästetään käynnistämällä valaistus ainoastaan ajastuksen ajaksi, jonka jälkeen henkilö on oletettavasti poistunut alueelta. Liiketunnistimia voidaan käyttää murtohälyttimen eri havaitsimien joukossa, joilla kodin omistaja tai turvallisuuspalvelu hälytetään kun mahdollinen tunkeutuja havaitaan. Tämän kaltainen tunnistin voi myös aktivoida turvakameran nauhoittamaan mahdollisen tunkeutumisen.

Coolics Optima Smart LED-liiketilakohdevalaistus

Coolics Optima-tuoteperheen älykkäämpi valaisin on nimeltään Coolics Optima Smart. Coolics Optima Smart LED-liiketilakohdevalaisimia saa kaikilla samoilla ominaisuuksilla kuin Coolics Optima Basic-versiota, mutta Coolics Smart LED-valaisimet ovat itsenäisiä älyvalaisimia, jotka kommunikoivat keskenään, mutta eivät ole riippuvaisia toisistaan. Kyseessä on käyttäjäystävällinen ja edullinen valaistusjärjestelmä, joka ei tarvitse erillisiä kiskojärjestelmiä, kaapelointeja, katkaisimia, laitteita tai verkkoja ja synnyttää näin kustannussäästöjä. Älylaite on helposti paritettavissa valaisimien kanssa ilman hankalia ja kalliita ohjelmointeja. Ohjaussovellus on helppokäyttöinen ja valaisimien hallinta on yksinkertaista. Coolics Optima Smart LED-liiketilakohdevalaisimet muodostavat automaattisesti langattoman yhteyden toisiinsa ja käyttöliittymään aina tarvittaessa. Valaisimet muodostavat verkon Bluetoothin välityksellä, joka on vakiona useimmissa puhelimissa ja tableteissa. Valaisimia voidaan kontrolloida CoolBlue Wireless Powered by Casambi-ohjausjärjestelmällä älypuhelimilla, tableteilla, älykelloilla, painonapeilla, katkaisimilla tai langattomilla seinäkatkaisimilla. Älykkään ohjauksen voi saavuttaa jopa nykyisillä vanhoilla katkaisimilla.

Coolics Optima Smart LED-valaisimet mahdollistavat:

  • Jokaisen valaisimen erillisen himmentämisen
  • Valaisimien ryhmittämisen
  • Eri tilanteisiin sopivien tunnelmien ohjelmoinnin valaisinkohtaisesti
  • Valaisimien ajastamisen
  • Hallinnan etänä
  • Toimintojen kontrolloimisen visuaalisesti suoraan ottamastasi kuvasta

Portaali5.jpg

Coolics Oy:n älykäs Optima Smart LED-liiketilakohdevalaistus löytyy mm. Portaalista.

Coolics Smart-valaistusjärjestelmä liiketiloihin ja myymälöihin

Coolics Oy tarjoaa Coolics Optima Smart LED-kiskovalaisimiin sisäänrakennettuna liiketunnistimia ja daylight-sensoreita hyödyksi käyttävät MoveSensor- ja AmbiSensor-toiminnallisuudet. Toiminnallisuudet eivät tarvitse erillisiä johdotuksia tai asennuksia, vaan ovat hyvin helposti asennettavissa olemassaoleviin valaisinkiskojärjestelmiin (1- ja 3-vaihe). Valaisimiin sisäänrakennetuista toiminnallisuuksista MoveSensor mittaa ja analysoi myymälässä ja liiketilassa kävijöiden aktiivisuutta ja AmbiSensor huoneilman hiilidioksiditasoja, liiketilan ja valaisimien sisäistä lämpötilaa, valaistuksen energiankulutusta, ympäröivän valon määrän Lux-arvoja sekä ilmankosteutta vuorokauden läpi ja valaistus saadaan reagoimaan ja mukautumaan näihin sekä raportoimaan näistä. Seuranta on reaaliaikaista, paikasta riippumatta sekä käyttää vain Ethernet-tietoliikenneyhteyttä. Seurantapisteiden määrä on rajaton ja raportoinnit räätälöidään ja automatisoidaan täysin asiakkaan tarpeiden mukaan. Sisäänkäynnin sekä tuotekampanjoiden ja -esillepanojen kohdalla saadaan valaistus tukemaan myynnin tavoitteita ja sensorit analysoimaan asiakasvirtoja, yhdellä tuotteella.

SensoriKuva1.png

Esimerkki asiakkaiden liiketila-aktiivisuuden raportoinnista.

SensoriKuva2.png

Esimerkki lämpötilan, ilmankosteuden, ilmanlaadun ja Lux-arvojen raportoinnista.

Case Body Action

BodyAction1.jpg

Body Action on Kauppakeskus Ratinassa sijaitseva kuntoilualan tuotteisiin keskittyvä erikoisliike.

Toteutimme Ratinan Body Action-liikkeeseen liiketilavalaistuksen ensin pilotointiohjelmamme kautta, jonka jälkeen siirryimme huolettomaan Valoa palveluna-sopimukseemme. Etenimme myös pilotoimaan Coolics Smart-liiketilavalaistusjärjestelmäämme MoveSensor-toiminnallisuutta hyödyntäen. Asensimme järjestelmän mittaamaan asiakasaktiivisuutta sisäänkäynnillä ja muutamilla oleellisilla pisteillä, kuten eri tuote-esillepanojen läheisyydessä. Tällä tavalla yritys ei ainoastaan saa tietoa sisään liikkeeseen tulevien asiakkaiden määristä ja aktiivisuudesta, vaan myös siitä, miten erilaiset tuotekampanjat ja myynti ovat toimineet ja täten yritys pystyy analytiikkaan nojaten tekemään tarvittavia muutoksia sekä kehittämään liiketoimintaansa näiltä osin paremmaksi, jos tarve sitä vaatii. Tulemme jatkossa tuotteistamaan ja markkinoimaan MoveSensor- ja AmbiSensor-toiminnallisuuksia osana Coolics Smart-liiketilavalaistusjärjestelmäämme aktiivisemmin.

 Älykäs liiketilavalaistuksemme ei siis tue myyntiä ainoastaan kätevästi ohjattavan ja optimoidun valon ja värintoiston avulla, vaan myös konkreettisella asiakasaktiivisuuden ja olosuhteiden analysoinnilla ja raportoinnilla!

 

Ota yhteyttä myyntiimme ja valaistusasiantuntijoihimme täältä: https://www.coolics.fi/lomake.html?id=6655

Tilaa asiantuntijan tekemä veloitukseton valaistustarpeidesi kartoitus täältä: http://bit.ly/ValaistustarpeidenKartoitus

Tutustu huolettomaan Valoa palveluna-konseptiimme täältä: https://www.coolics.fi/valoa-palveluna

Ilmoittaudu Coolics Oy:n uutiskirjeiden vastaanottajaksi täältä: http://bit.ly/CoolicsOyUutiskirje

21.12.2018Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! T: Coolics Oy
10.12.2018Coolics Optima-liiketilakohdevalaisimissa käyttämämme suomalaisen LEDiL Oy:n optinen MOLLY-linssi on voittanut arvostetun German Design Award 2019-palkinnon!
03.12.2018Opas LED-myymälävalaistukseen
07.11.2018Coolics Oy laukkasi valaisemaan Ratsukellarin!
21.09.2018RTV Nekala ja Coolics Oy - Suomalaista perheyrittäjyyttä!
19.09.2018Sensoriteknologia LED-liiketilavalaistuksessa ja Case Body Action
07.09.2018Valaistuksen vaikutus asiakkaiden ostokäyttäytymiseen
07.09.2018Koskikeskuksen Voglia vaatettaa, Coolics Oy valaisee!
10.08.2018Coolics Oy aukaisi Portaalin huolettomampaan valaistukseen!
03.08.2018Coolics Oy rakentaa siltoja ravintola-alalle aloittaen Winebridge-viinibistrosta!

Siirry arkistoon »