Coolics Oy ja LED-valaistusratkaisujen tulevaisuus

01.08.2018

Samaan tapaan kuin transistorien kehitys kulkee Mooren lain viitoittamalla tiellä, ledit noudattavat Haitzin lakia. Sen mukaan LED-komponenteista saatava valovoima 20-kertaistuu kymmenessä vuodessa samalla kun sen hinta putoaa kymmenesosaan.

Miten pitkälle ledien hyötysuhdetta voi parantaa?

Ledien (Light Emitting Diode) valoteho parani vasta 1990-luvulla sellaiseksi, että niitä voitiin käyttää valaisemiseen. Nyt hehkulamppuja korvaavat LED-lamput saavat yhdestä watista irti 50-90 lumenia silmälle optimoitua valoa. Loisteputkia korvaavat LED-putket saavuttavat 100-110 lm/W-valotehon ja teknisillä LED-valaisimilla päästään jopa 120-130 lm/W-valotehoon. LED-valaisimien käyttämästä sähköenergiasta saadaan hyödynnetyksi valona parhaimmillaan lähes 50 prosenttia. Tämä kaikki on moninkertaista verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin. Niiden hyötysuhde on alle 15 lm/W, eikä se siitä enää juuri parane. Vain viitisen prosenttia hehkulampun käyttämästä energiasta muuttuu valoksi, muu 95 prosenttia menee lämmöksi.

Kaikki perinteiset valaistusjärjestelmät voidaan lähitulevaisuudessa siirtää museoon

Haitzin lain mukaan ledien 200 lm/W-hyötysuhde ylittyy vuoden 2020 tienoilla. 40 Watin hehkulampun valoteho saadaan silloin aikaan kahden Watin ledillä. Samoihin aikoihin ledillä tuotetun valon hinta laskee alle loisteputkivalon kustannuksen. Vaikka kehitys kulkee todennäköisesti vielä pitkään Haitzin kaavan mukaan, takarajakin on tiedossa. Läksynsä lukenut insinööri tietää, että 683 lm/W-hyötysuhdetta pidemmälle ei voi mennä edes teoriassa. Silloin kaikki sähkö muuttuisi kellertäväksi valoksi. Käytännössä tehokkaimmilla LED-valaisimilla päästäneen noin 250 lm/W-hyötysuhteeseen. Lain isä, Roland Haitz kertoo, että kaikki perinteiset valaistusjärjestelmät voidaan siirtää museoon lähitulevaisuudessa. LED-teknologia on kamppailussa vahvoilla. Sille ei edes ole varteenotettavaa kilpailijaa.

Coolics Oy:n LED-valaistusratkaisut

Coolics Oy:n kärkituotteet ja optimaaliset valaistusratkaisut esimerkiksi myymälöiden, liiketilojen, toimistojen, parturi-kampaamoiden, kahviloiden ja ravintoloiden kohdevalaistukseen ovat Coolics Optima-tuoteperheen LED-valaisimet. Coolics Optima-tuoteperheen valaisimissa on markkinoiden parhaat valonlähteet ja optiikat sekä erinomainen värintoisto. Luonnollinen värisävy ja värilämpötila optimoidaan käyttökohteen mukaan haarukalla 3000-4000K tai punaisia sävyjä korostavalla Rose-vaihtoehdolla. Coolics Optima-valaisimet tuottavat riittävän valonmäärän työskentelyyn, joka on myös optiona täysin säädettävissä. Valon suuntaus on aina optimoitu ja optiikkavaihtoehtoja on useita: erittäin kapea 23°, kapea 34° ja leveä 61°. Coolics Optima-tuoteperheen suomalaisissa huippuvalaisimissa on häikäisyn esto ja tyylikäs suunnittelu sekä kääntösäde jopa 290°. Valovirta ja valoteho on valaisimissa 1500-3400 lm/18-27W. Valonlähteen kyky toistaa värejä verrattuna vertailuvalonlähteeseen, eli värintoistoindeksi (CRI) on Coolics Optima-tuoteperheen valaisimissa erinomainen >90 ja takuu valaisimissa on 5 vuotta.

Tuoteperhe sisältää myös älykkään Coolics Optima Smart LED-kohdevalaisimen. Coolics Oy:n hieman fiksumpi valaisin on langattomalla COOLblue wireless/Casambi-järjestelmällä ohjattavissa täysin automaattisesti ja itsenäisesti kytkeytyviksi ja ajastuviksi. Ohjaussovellus on helppokäyttöinen vaikkapa kännykällä, tabletilla tai läppärillä ja valaisimien hallinta on yksinkertaista. Et tarvitse erillisiä kiskojärjestelmiä, kaapelointeja tai verkkoja, etkä hankalia ja kalliita ohjelmointeja!

Coolics Optima Smart LED-valaisimet mahdollistavat jokaisen valaisimen erillisen himmentämisen tai kirkastamisen ja valaisimien ryhmittämisen. Eri tilanteisiin sopivien tunnelmien ohjelmointi, valaisimien ajastaminen ja valaisimien hallinta onnistuu etänä ja eri toimintojen kontrolloiminen hoituu visuaalisesti näytöllä olevasta kuvasta.

Muutamia asiakaskeissejämme

Luonnonkosmetiikkaputiikki, ekokampaamo ja ekokauneushoitola Keidas by Lumon toimitusjohtaja ja yrittäjä Tiina Toratti löytää suurimman eron vanhan ja uuden valaistuksen välillä valon väristä, joka on nykyään hänen mielestään huomattavasti parempi ja tekee todella erilaisen tunnelman liikkeeseen. Tiinan mukaan valojen säädeltävyys on huippua ja valojen Bluetooth-ohjaus helppoa. Tilan tunnelmaa voi muuttaa kätevästi eri tilanteisiin sopivaksi. Valojen säädeltävyys eri tunnelmiin on Tiinan mielestä parasta ja valaisimet ovat kauniin yksinkertaiset.

“Suurin ero vanhan ja uuden valaistuksemme välillä on juurikin valoteho. Olen myös huomannut, etteivät nämä uudet valot kuumene kuten aikaisemmat. Työskentely on nyt mielekkäämpää ja valojen kirkkaus on riittävä pikkutarkkaan työhön”, parturi-kampaamo Karisman yrittäjä Nea Parkkila kertoo.

Parturi-kampaamo Provo Beauty Loungen yrittäjä ja kauneusalan huippuammattilainen Satu Kylätasku kertoo, että hiusten sävyt näyttävät paremmilta sekä sävyt ja vivahteet tulevat paremmin esiin, kun valon määrää on tarpeeksi. Valoissamme on Satun mielestä parasta valon määrä ja huoltovapaus sekä palvelussamme sen helppous. Satu suosittelisikin tuotteitamme ja palveluamme jos nimenomaan haluaa vaivattomamman vaihtoehdon.

”Valon määrä on lisääntynyt huomattavasti suhteellisen vähäisillä valaisimilla, sähkölasku on pienentynyt ja liikkeen ilme on selkeytynyt. Paneelivalaisimista tulee tasainen ja pehmeä valo. Peilipaikkojen päällä olevat valot antavat tasaisen valon ja yhtenäistävät liikkeen ilmettä”, The Loft Hair & Beauty Artists-liikkeen yrittäjä Anne Uschanov vastaa kysyttyämme, mikä on suurin ero vanhan ja uuden valaistuksen välillä, mikä valoissamme on parasta ja mikä on hänen lempparispottinsa liikkeessä.

Viiniasiantuntija Timo Jokinen päätyi suosituksien kautta valitsemaan hiljattain avattuun Winebridge-viinibistroonsa Coolics Oy:n valaistusratkaisut. Timo halusi bistroon hämyistä tunnelmaa, mutta toisaalta myös kunnon valoa. Coolics Oy:n valaisimissa Timo löytää parhaat puolet monikäyttöisyydestä ja palvelussamme vetosi kokonaisvaltainen ”all done”-asenne. Timon lempparikohdevalaisimet sijaitsevat Winebridgen viinivintillä ja Timo kertookin todella mielellään suosittelevansa tuotteitamme ja palveluamme myös muille.

Lähde: 3T-lehti, 2013

Tutustu liiketilavalaistuksen pilotointiohjelmaamme osoitteesta http://bit.ly/CoolicsOyPilotointiohjelma ja huolettomaan Valoa palveluna-konseptiimme osoitteesta https://www.coolics.fi/valoa-palveluna sekä ilmoittaudu Coolics Oy:n uutiskirjeiden vastaanottajaksi osoitteesta http://bit.ly/CoolicsOyUutiskirje!

21.12.2018Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! T: Coolics Oy
10.12.2018Coolics Optima-liiketilakohdevalaisimissa käyttämämme suomalaisen LEDiL Oy:n optinen MOLLY-linssi on voittanut arvostetun German Design Award 2019-palkinnon!
03.12.2018Opas LED-myymälävalaistukseen
07.11.2018Coolics Oy laukkasi valaisemaan Ratsukellarin!
21.09.2018RTV Nekala ja Coolics Oy - Suomalaista perheyrittäjyyttä!
19.09.2018Sensoriteknologia LED-liiketilavalaistuksessa ja Case Body Action
07.09.2018Valaistuksen vaikutus asiakkaiden ostokäyttäytymiseen
07.09.2018Koskikeskuksen Voglia vaatettaa, Coolics Oy valaisee!
10.08.2018Coolics Oy aukaisi Portaalin huolettomampaan valaistukseen!
03.08.2018Coolics Oy rakentaa siltoja ravintola-alalle aloittaen Winebridge-viinibistrosta!

Siirry arkistoon »